In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Startside
Projekt
Kooperation
Presse
Links
 
 
Aktuelles

PDFUdskriv

SAMARBEJDSPARTNER

kreisnf_weiss

Nordfrislands politiske historie var indtil 1864 tæt knyttet til Kongeriget Danmark og Hertugdømmet Slesvig. Siden 1920 ligger grænsen mellem Danmark og Tyskland langs vandløbet Vidå og dens tilløb. Mellem Vidå og floden Eider, som udmunder i Nordsøen ca. 100 km mod syd, ligger i dag Kreis (Kreds) Nordfriesland med ca. 167.000 indbyggere og en størrelse på ca. 2.000 km².
Kredsen ved Nordsøen med sine fem øer og de helt enestående ti halliger hører til blandt de mest populære ferieregioner i Tyskland. En forklaring på det er områdets velbevarede natur. Der største del af nationalparken Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer (Slesvig–Holstens Vadehav) ligger i Kreis Nordfriesland. Som vandforvaltende myndighed har Kredsen kompetencer i forhold til tilsyn vedrørende overfladevand og grundvand. Den rådgiver kommunerne i forbindelse med spørgsmål om vandforsyning, afløb og kloakering. Ansøgninger om tilladelse til renseanlæg og regulering af vandløb bliver gennemgået og afgjort hos Kredsen. Derudover hører vandretlige tilladelser og bevillinger samt overvågning af vandindvindingsopmråder til Kredsens opgaver.
Kreis Nordfriesland har i dette projekt rollen som leadpartner. Ud over sit faglige engagement tager Kredsen sig derfor også af projektets overordnede organisering og kommunikationen til INTERREG-Sekretariatet og offentligheden.

 

Kontaktoplysninger:
Kreis Nordfriesland
Marktstraße 6

25813 Husum
Tel.+49 (0) 4841 67-0
Fax. +49 (0) 4841 67-360
E-Mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
Homepage: www.nordfriesland.de