In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Startside
Projekt
Kooperation
Presse
Links
 
 
Aktuelles

PDFUdskriv

SAMARBEJDSPARTNER

tonderkommune_blaa_low


Tønder Kommune er Danmarks femte største kommune i areal (1250 km2) og har ca. 40.000 indbyggere. Kommunen er en af kommunerne i det internationale grænseland med indgange til Europa. Vi har stærke netværk i et internationalt miljø og stræber målrettet efter at være gode til at samarbejde.

Tønder Kommune er som administrativ enhed borgernes primære indgang til det offentlige på langt de fleste områder: social og sundhed, børn og skole, arbejdsmarked samt teknik og miljø.

Landskabsmæssigt er kommunen mod vest præget af kystnærheden til Vadehavet. Det giver en ganske særlig natur og et kulturlandskab præget af århundreders landvinding og digebyggeri. Marskområderne og store dele af vadehavs-øen Rømø, tilsammen knap en tredjedel af kommunens areal, ligger mindre end 4 meter over havniveau.

Et stort bagland på hedesletten og bakkeøerne i øst sætter også sit præg på landskabet. Der er store vestvendte vandløb, der udspringer langt mod øst ved Flensborg Fjord og Aabenraa. I de lave marskområder er åerne inddiget, så landet omkring ikke oversvømmes, når store vandmængder, skal afledes til havet. Og til tider står vandet i havet så højt, at åvandet ikke kan passere sluserne, men hober sig op i åen. Tilsammen gør disse forhold et særligt fokus på sikkerhed mod oversvømmelse fra åer og havet vigtigt.

På det vandforvaltningsmæssige område varetager Tønder Kommune den løbende drift og vedligeholdelse af 1400 km offentlige vandløb med tilhørende ådiger samt den danske del af det fælles tysk-danske havdige ved Højer. Ansvaret for de primære myndigheds- og tilsynsopgaver vedrørende vandløbsretlige sager og ansøgninger, spildevandtilladelser og grundvandsindvinding og vandforsyning m.m. ligger også hos kommunen. Kommunen har også inden for de samme områder planlægningsopgaver, som sætter rammerne for den løbende administration og udvikling. Kommunen varetager også administrative opgaver indenfor Kystbeskyttelseloven.

 

Kontaktoplysninger:
Tønder Kommune
Kongevej 57
6270 Tønder
Tlf. 74 92 92 92
Fax.74 92 96 78
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

www.toender.dk